Tre loppisar, tre kaffekannor

Igår kom vi hem totalt utmattade efter en riktig loppishelg på Österlen. Två stora kassar med diverse prylar fick följa med oss hem, bland annat de här tre kaffekannorna som sambon köpte för det överkomliga priset 35 kronor. Vi har ovanligt många kaffekoppar och kaffekannor med tanke på att vi inte dricker kaffe…

Kannan på bilden ovan är min favorit. Den kommer från Nils Johan, modellen heter Christina och den ingick i Hollywoodserien. Hos Fynddagboken kan man läsa om kaffekannan Christina i ett klipp från IKEA-katalogen ”Hem Service” från 1964. Där står det bland annat: ”Den eleganta formgivningen tillsammans med den höga finishen gör Christina till idealkannan för såväl servering som till kokning och bryggning”. Urtjusig, tycker jag.

Den här kaffekannan har lite mjukare former. Himla fin!

Till sist en emaljerad kaffekanna från Kockums. Enligt en gammal annons som Porslinsbloggen letat fram heter den här modellen på kaffekanna ”Succékanna”. Det verkar som om färgglada, fina Kockumsgrejor går hem hos oss – en liten gryta, en mycket större gryta och den här kaffekannan har fyndats på olika loppisar de senaste tre månaderna.

Annonser

One thought on “Tre loppisar, tre kaffekannor

  1. jag har mer och mer börjat gillar kockums grejer sen jag har börjat hitta fler på lopppisar, framför allt de med fina mönster och starka färger! kannan var jätteläcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s