Loppisfynd så in i…

Så har jag varit på loppis igen och släpat med mig lådor med saker hem. Här kommer merparten av det vi köpte på vår förra loppishelg (vi lyckades klämma in fem loppisar på två dagar!). Hela kalaset gick på cirka 200 kronor. Med andra ord: två bra dagar för Caroline!

För första gången någonsin hittade jag delar från Rörstrands serie Mon amie på en idrottsföreningsloppis. Har jag berättat att jag är lite av en tefatssamlare? Jag köper alla tefat jag kommer över. Förutom de två Mon amie-faten så köpte jag två ur Gustavsbergs serie Salix och ett från serien Nät. Hittade dessutom två djupa tallrikar med blå bård, Trio, från Rörstrand och fatet Sarek av Olle Alberius, också från Rörstrand. Min mamma, som är väl medveten om sin dotters förkärlek till svenskt porslin, hittade en djup tallrik från serien Bimbo från Rörstrand. Tack mamma!

En hel drös kaffekoppar blev det också. Sex stycken Lansett från Gefle…

… och två stycken Mexico, även de från Gefle. Den blommiga koppen har jag tappat bort namnet på, men det står på fatet som jag också lyckats tappa bort… 🙂

När jag är på en loppis är alltid borden med porslin prio ett. Först när jag tittat igenom grejorna på bordet går jag vidare till krukorna. Så döm av min förvåning när jag kommer till krukorna och inser att flera av mina favoritkrukor står kvar, redo att köpas! Jag plockar på mig sex krukor, går raka vägen förbi säljare nummer ett, den stenhårda tjejen i min egen ålder, till säljare nummer två, den blyga tonårskillen, och säger: ”Ska du ha en tia styck för dessa?”. Jag räknar blankt med att han inte vet vad han säljer till mig. Han tittar på krukorna och mumlar ett ja. Usch, vilka loppistekniker jag utvecklat… Förutom de sex kaffekopparna från serien Lansett, hittade jag fem mattallrikar ur samma serie. Men jag har kommit fram till att de är lite för bruna för min smak, så de får gå vidare till någon som verkligen uppskattar dem.

På tal om brunt, här har vi en assiett från danska Nymolle. Jag gillar verkligen detaljrikedomen i den här dekoren.

Till sist, två kaffekannor i rostfritt. Vad vore en loppis utan en kaffekanna? Den vänstra kommer från Kockums och den högra är från Nils Johan, serien Hollywood. På den här bilden skymtas dessutom en vit multipot från Boda Nova, formgiven av Signe Persson Melin, och en blå skål från Gefle.

3 tankar om “Loppisfynd så in i…

  1. Massor med fina fynd (som vanligt), själv har jag inte gjort samma mängd av fynd..än :). Senaste loppisfyndet var ytterligare en rysk teburk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s