Solgula Catrineholm

Jag ser den på håll, en solgul kaffekanna från Cathrineholm. Herregud, efter det osannolika kastrullfyndet trodde jag aldrig att jag skulle hitta något från Cathrineholm med mönstret Lotus på en loppis igen. Jag tar ett par snabba steg fram mot bordet och sträcker mig efter kannan. Försäljaren, en glad dam i 70-års åldern noterar mitt intresse för kannan. ”Den är gammal”, informerar hon mig. ”Det kanske den är”, säger jag och synar den noga. Jag vänder på den, ingen prislapp. ”Synd att den inte är helt felfri”, försöker jag och visar det lilla emaljsläppet på locket för henne. ”Äh, det får man räkna med när den är så gammal”, kontrar hon. Jag frågar vad hon vill ha betalt för den och håller andan. ”Ja, du… den är ju gammal… och i fint skick är den… hm… ja, jag vill nog i alla fall ha… hm…. 60 kronor”.

Deal!

Kannan kommer från norska Cathrineholm och är formgiven av Grete Prytz Kittelsen. Grete Prytz Kittelsen har däremot inte designat bladen som pryder kannan och var inte heller särskilt förtjust i dem, enligt den här filmen från Antikdeckarna i TV4.

När jag ändå visar upp den här kannan vill jag passa på att tipsa om Etsys Scandinavien Print. Jag hade gärna köpt både en och två av de posters som finns där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s