Tjeckiskt på fot!

Som loppisentusiast lämnar jag sommaren bakom mig med ett visst vemod. Det är nästan ett helt år till nästa sommar då de fotbollsplansstora loppisarna kommer tillbaka. Som tur är har flera föreningar insett att vi är många som vill loppisfynda året runt och har öppnat upp sina lagerlokaler. Det är loppisar i sedan länge övergivna lador, i gamla brandstationer och förråd. Och vet ni vad? Jag gillar den typen av loppis… Det är färre folk vilket betyder mindre trängsel.

Den här skålen på fot köpte jag på en av de sista sommarloppisarna. Robust, men fin. Jag gissade att den var finsk, men ack så fel jag hade. Tydligen kommer den från Tjeckoslovakien och är formgiven av Adolf Matura. Serien heter Praha.

Annonser

3 thoughts on “Tjeckiskt på fot!

  1. Jag tycker det är skönt att sommaren är över (ja, om man bortser från att det nu blir höst och kallt då) eftersom nu är alla sommargäster borta som snor mina fynd eller betalar överpriser för skräp! Dessutom fylls loppisarna på med nya dödsbon och andra tömda hem. Inget tömmer ett hem på sommaren! Så för mig är det NU säsongen börjar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s