Bo Borgström x 3

Trots att sambon och jag varit loppisentusiaster och lundabor i många år har vi aldrig förr besökt loppmarknaden på Södra Esplanaden. Varje lördag, under stora delar av året, kommer säljarna dit i ottan och sätter upp sitt bord. Sen säljs det för fulla muggar! För ett par helger sedan var vi uppe tidigt och på plats redan vid 8 och då var försäljningen redan i full gång. Vi handlade en hel del, bland annat kom vi hem med två stycken Bo Borgström-vaser. Idag tog jag en tur in om favoritantikbutiken i Lund på vägen hem och hittade ytterligare en. Det börjar likna en samling – jag som inte samlar…

Vaserna är formgivna av Bo Borgström och tillverkade av Åseda. Jag fick betala 20 kronor för den lilla bambuvasen till vänster, 150 kronor för den blå och 30 kronor för den orange (mest för att säljaren envisades med att den kom från Kosta). Nu pryder de fönsterkarmen i vårt arbetsrum.

2 tankar om “Bo Borgström x 3

  1. Jätteläckra vaser. Fina fynd! Har själv en samling av Borgströms vaser i olika former och färger.

    Får ni någon gång lust att sälja bambuvasen eller den orangefärgade så får ni jättegärna höra av er. Är då en spekulant:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s