Kompisar i glas

Jag har en förkärlek till glasburkar med lock. Eftersom de är så lätta att hitta får jag ofta med mig en hem för varje loppis jag besöker. För stunden använder jag ett par av dem i köket till russin, nötter och andra torrvaror, men jag har en plan… Någon gång, om det blir i den här lägenheten eller i ett framtida boende vet jag inte, så ska jag sätta upp en lång hylla på väggen i arbetsrummet. På hyllan ska glasburkarna stå, en efter en, fyllda med allt färgglatt man kan tänka sig. En ska innehålla gem, en annan knappar, en tredje alla de band som jag klipper av nyköpta tröjor och en fjärde färgpennor.

Den här blå glasburken är mitt senaste tillskott, den köptes på Emmaus i Stockholm i somras. 40 kronor kostade den. Det är inte bara den burk som jag betalt mest för, det är också den enda burk i min samling som är i färgat glas. Idag fick den posera tillsammans med en grön vas som min mamma köpte till mig på en av sommarens loppisar. Färgmässigt passar de inte särskilt bra ihop, men de påminner lite om varandra till formen.

Den blå glasburken fick snabbt ta plats i ett av köksskåpen, full med vitaminer.

Annonser

One thought on “Kompisar i glas

  1. Åh detta gillar jag skarpt. Har också en del glasburkar med lock. Blir så mycket finare när man har gryn/fröer you name it, i sådana istället för i orignal förpackningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s