Fem favoriter från 2013 – bättre sent än aldrig!

2013 har varit ett skakigt och händelserikt år. Det har varit tvära kast mellan glädje och sorg, liv och död. Nu när jag tittar tillbaka på det år som gått slås jag av att för varje år som går blir allvaret större. Livets gång gör sig påmind och vikten av att ta hand om sig själv och sina nära blir allt klarare. Jag är inte särskilt duktig på det där – att ta hand om – men jag ska försöka bli bättre under 2014.

Mitt intresse för att leta fynd och berätta om dem på bloggen kommer och går. Under en helg i juni kan jag hinna med 3-4 loppisar – bara för att sedan tröttna på trängseln och prylarna och hålla mig borta från loppisarna i några veckor. Jag antar att det hänger ihop med att ju fler loppisar jag går på, desto mer prylar kommer till lägenheten och skapar oordning.

Under 2014 kommer jag att fortsätta att visa mina fynd för er, både här på bloggen och på min instagram. Däremot kommer varken blogg eller instagram ligga särskilt högt på min priolista, 2014 kommer nämligen att bli ett innehållsrikt år fyllt med utmaningar, både på jobbet och på fritiden. Bland annat kommer jag att läsa en kurs i Business Intelligence, vara mentor åt en 13-årig tjej via organisationen Mentor och göra En svensk klassiker.

Här kommer fem favoriter som inhandlades under 2013 (utan inbördes ordning):

Favorit #1:
På en av sommarens sista loppisar hittade jag en väggklocka märkt Hettich Schwebegang. Jag fastnade direkt för formen, men såg efter en närmare titt att den var ommålad till vit med tjock, plastig färg. Jag köpte klockan och ägnade sedan ett par timmar åt att renovera den. Fin som bara den blev den.
Till inlägget om klockan

Klocka

Favorit #2:En lördag i september gick jag upp extra tidigt för att hinna med en tur till loppisen på Södra Esplanaden i Lund. Det visade sig vara en bra dag för fynd och efter en halvtimme hade jag fyllt tre påsar med grejor, bland annat den här snygga brödlådan från Ira Denmark, designad av Anita Wangel. Jag fick betala 25 kronor för den.
Till inlägget om brödlådan

Brödlåda från Ira Denmark

Favorit #3:
Det är sällan jag hittar fina koppar på loppis. 2013 har jag dock haft tur och hittat flera fina koppar till riktigt bra priser. En av mina favoritdekorer är Rörstrands Valentine, därför blev jag extra glad när jag hittade de här tre tekopparna på ett av borden på en torgloppis i Lund i somras. Efter en kort diskussion om priset enades vi om 120 kronor för alla tre.
Till inlägget om Valentine

Rörstrands Valentine

Favorit #4:
På tal om tekoppar så måste jag ha med Gefles gul Kreol på listan – i mina ögon är det ju den snyggaste koppen som jag har. Jag köpte två stycken tekoppar för en tia och bytte sedan till mig två fat.
Till inlägget om Kreol

Gefle, Kreol

Favorit #5:
I början av året impulsköpte vi en soffa som vi inte behövde. Vi kunde helt enkelt inte låta bli en fin gammal Dux för 60 kronor. Vår plan för soffan blev inte av så nu står den i väntan på att bli såld.
Till inlägget om soffan

Soffa, Dux

… och så årets bästa glasköp:
Ni vet säkert att jag och sambon gillar servisglas. Vi gillar det så mycket att vi har fyllt köksskåp, garderobshyllor, lådor och källarförråd med glas. Trots mängden har jag fortfarande svårt för att gå förbi fina glas, så när jag i somras sprang på Gerda Strömbergs vackra remmare var det bara att plocka upp plånboken och betala. Kosta vad det kosta ville.
Till inlägget om glasen

Glas från Strömbergshyttan

En tanke på “Fem favoriter från 2013 – bättre sent än aldrig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s