Dukat med Bellis

Jag, precis som många av er som läser den här bloggen, surfar gärna runt på olika typer av auktionssidor på nätet. Det är sällan jag vinner en auktion eftersom prylarna som jag är intresserad av ofta säljs till ett högre pris än jag kan tänka mig att betala. Men det betyder inte att jag inte lägger mig i budgivningen… Nej, jag budar, men ofta ganska lågt. Majoriteten av gångerna vinner jag inte, men någon gång då och då har jag tur.

För någon vecka sedan hittade jag den här fina karotten från Karlskrona porslinsfabrik hos en auktionsfirma här nere i Skåne. Eftersom dekoren är en av mina favoriter kunde jag inte låta bli att buda. Jag drog till med ett maxbud på 160 kronor (för att vara mig var det högt!) och sen tänkte jag inte mer på det… Tills för några dagar sedan då sambon fick ett mejl, tittade upp på mig och sa ”Har du budat på en karott?”.

Karott från Karlskrona porslinsfabrik

Karotten är tillverkad av Karlskrona porslinsfabrik och tillhör en serie eldfasta matlagnings- och serveringskärl som heter Dukat. Dukat var resultatet av ett samarbete mellan den konstnärliga ledare Sven Erik Skawonius och restaurangchefen Tore Wretman, här kan du läsa mer om serien. Dukat pryddes med ett par olika dekorer, bland annat dekoren ovan som heter Bellis och är ritad av Eva Bladh. Vill du se fler delar med den fina Bellisdekoren så föreslår jag att du tittar in om hos Daniel Grankvist.

Annons

2 tankar om “Dukat med Bellis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s